Alertă de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor de pădure

Ministerul elen al Crizelor Climatice şi al Protecţiei Civile a ridicat nivelul de alertă la 4.

561 afișări
Imaginea articolului Alertă de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor de pădure

Alertă de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor de pădure

MAE îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că Ministerul elen al Crizelor Climatice şi al Protecţiei Civile a decis ridicarea nivelului de alertă la 4 - risc foarte mare de incendiu.

Astfel, în zilele de 7, 8 şi 9 aprilie se aşteaptă intensificări semnificative ale vântului în diferite zone ale Republicii Elene (Egeea de Nord, Attica, de care aparţine capitala Atena, Evia, Insulele Ciclade, Insula Creta şi sudul Peninsulei Peloponez).

Decizia a fost luată în urma consultării cu experţi în meteorologie, care au analizat prognoza meteo pentru următoarele zile.

Echipe mixte de pompieri şi reprezentanţi ai forţelor armate sunt în alertă în aceste zone şi pregătite de intervenţie, inclusiv prin blocarea drumurilor, în cazul în care vor izbucni incendii.

Peste 70 de focare de incendii de vegetaţie s-au înregistrat sâmbătă, 6 aprilie 2024, în mai puţin de 12 ore. Acestea au fost stinse, neexistând victime datorită intervenţiei prompte a pompierilor şi a evacuării preventive a unor sate din Insula Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076). Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi http://salonic.mae.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici