Alerta de la aeroportul din Amsterdam a fost falsă, provocată de probleme de comunicare

Posibila luare de ostatici la bordul unui avion cu destinaţia Amsterdam-Schiphol anunţată miercuri după-amiaza a fost o alertă falsă provocată de "probleme de comunicare" între avion şi tunul de control, a dat asigurări poliţia olandeză.

196 afișări
Imaginea articolului Alerta de la aeroportul din Amsterdam a fost falsă, provocată de probleme de comunicare

Alerta de la aeroportul din Amsterdam a fost falsă, provocată de probleme de comunicare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu era posibil un contact radio, deci nu o luare de ostatici", a anunţat poliţia olandeză într-un mesaj postat pe Twitter, adăugând că au existat "probleme de comunicare".

Jandarmeria aeroportului a anunţat miercuri, la începutul după-amiezii, că suspectează o luare de ostatici la bordul unui avion care se îndrepta spre Aeroportul Amsterdam-Schiphol după ce a decolat de pe aeroportul din Malaga, în sudul Spaniei.

Avionul, cu 180 de persoane la bord, a aterizat pe aeroportul din Amsterdam, escortat de două avioane de tip F-16 din cadrul armatei olandeze. Este vorba despre un avion al companiei spaniole low cost Vueling, care a dezminţit informaţia imediat.

"Tot ceea ce s-a întâmplat a fost doar o pierdere a comunicaţiilor timp de un moment, dar în final totul este bine, avionul a aterizat în mod sigur, normal, iar noi avem confirmarea că pasagerii sunt pe cale să debarce", a dat asigurări un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP.

"Am efectuat mai întâi zboruri în cerc, iar după aceea am aterizat", a declarat un pasager, citat de postul olandez de televiziune NOS.

"Odată aterizat, pilotul ne-a spus că nu se întâmplă nimic special, ci că se întâmplă ceva pe aeroport", a adăugat aceeaşi sursă.

Citând conversaţii între avion şi turnul de control, un jurnalist NOS a dat asigurări că pilotul a anunţat iniţial că totul era bine.

Când cele două avioane de tip F-16 au ajuns lângă avion, pilotul a întrebat turnul de control dacă avionul său face obiectul unei deturnări, porivit aceleiaşi surse.

Jandarmeria aeroportului olandez, fără să îndepărteze definitiv ipoteza unei luări de ostatici, a anunţat de asemenea o pierdere a contactului între avion şi turnul de control.

"Nu ştim nimic despre ceea ce se petrece în interiorul avionului, dar trebuie să luăm acest lucru foarte în serios şi este ceea ce am făcut", a declarat pentru AFP Martijn Peelen, un purtător de cuvânt al jandarmeriei aeroportului.

Compania low cost Vueling este cea de a patra cea mai importantă companie aeriană spaniolă în ceea ce priveşte numărul de călători şi cea mai importantă pe aeroportul din Barcelona.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici