Alertă în Africa. 162 de elefanti au fost găsiţi morţi în Delta Okavango. Nu se ştie încă motivul

  • 162 elefanţi au fost găsiţi morţi în Botswana.
  • Autorităţile din Botswana au solicitat de urgenţă asistenţă locală şi internaţională.
  • Acestea exclud otrăvirea sau braconajul.
2441 afișări
Imaginea articolului Alertă în Africa. 162 de elefanti au fost găsiţi morţi în Delta Okavango. Nu se ştie încă motivul

162 de elefanti au fost găsiţi morţi în Botswana

Autorităţile din Botswana au solicitat de urgenţă asistenţă locală şi internaţională pentru a stabili cauza deceslui a 162 de elefanţi în Delta Okavango (nord) pe parcursul lunii trecute, conform DPA.
 
„Am exclus braconajul şi otrăvirea, deoarece carcasele pe care continuăm să le descoperim au colţii intacţi", a declarat pentru DPA, coordonatorul pentru fauna sălbatică la nivel regional,  Dimakatso Ntshebe.
 
„Tiparul deceselor este similar în cazul tuturor elefanţilor ale căror carcase au fost descoperite în zonă”, a mai precizat acesta.
 
Este posibil ca unele carcase să nu fi fost încă localizate, deoarece traversarea terenului dificil al Deltei Okavango nu este una facilă.
 
Alte carcase ar putea fi găsite după căutari la sol, în deltă, şi folosind elicoptere furnizate de Ministerul responsabil pentru protecţia faunei sălbatice, a adaugat Ntshebe, făcând totodată apel la organizaţii internaţionale de profil pentru a furniza resursele necesare localizării altor carcase de elefanţi.
 
Momentan, antraxul şi otrăvirea elefanţilor de către oameni au fost excluse drept posibile cauze de deces, a precizat Ntshebe.
 
Probe biologice de la elefanţii decedaţi au fost trimise în laboratoarele din SUA, Africa de Sud şi Zimbabwe, pentru analize, însă procesul a fost întârziat de restricţiile impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, a declarat veterinarul principal în cadrul Departamentului pentru fauna sălbatică şli parcuri naţionale, medicul Wave Kasheeka.
 
Cu o populaţie de 130.000 de elefanţi, Botswana are o bună reputaţie în ceea ce priveşte protejarea acestor animale, deşipreşedintele Mokgweetsi Masisi a fost criticat în 2018 pentru ridicarea unei interdicţii privind vânătoarea, instituită în anul 2014. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici