Ambasadorul francez în Bosnia şi Herţegovina, convocat în urma afirmaţiilor făcute de Macron

Ambasadorul francez în Bosnia şi Herţegovina a fost convocat de cabinetul prezidenţial în urma afirmaţiilor făcute de preşedintele Emmanuel Macron, care a declarat că ţara este o "bombă cu ceas", relatează site-ul agenţiei Reuters.

492 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul francez în Bosnia şi Herţegovina, convocat în urma afirmaţiilor făcute de Macron

Ambasadorul francez în Bosnia şi Herţegovina, convocat în urma afirmaţiilor făcute de Macron

Macron, care a făcut declaraţii legale de refuzul Franţei de a începe negocierile de aderare la UE cu Macedonia de Nord şi Albania, a afirmat de asemenea că Bosnia reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Blocul comunitar.

"Dacă sunteţi îngrijoraţi din cauza acestei regiuni, prima întrebare nu ar trebuie să fie în legătură cu Macedonia de Nord sau Albania, ci cu Bosnia şi Herţegovina, o bombă cu ceas care ticăie chiar lângă Croaţia şi care înfruntă întoarcerea jihadiştilor", a declarat Macron.

În acest context, ambasadorul Guillaume Rousson a fost convocat de cabinetul prezidenţial şi informat cu privire la numărul militanţilor care se întorc în ţara şi la eforturile Bosniei de a combate terorismul.

Preşedintele francez a fost de asemenea invitat să viziteze Bosnia şi Herţegovina.

 

Taguri:
bosnia,
franţa,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici