Ambasadorul Israelului la Oslo a fost rechemat pentru "comportament sexual inadecvat"

Ambasadorul Israelului la Oslo, Naim Araidi, a fost rechemat în ţara sa pentru "comportament sexual inadecvat", a anunţat luni cotidianul regional norvegian Stavanger Aftenbladet.

260 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Israelului la Oslo a fost rechemat pentru "comportament sexual inadecvat"

Ambasadorul Israelului la Oslo a fost rechemat pentru "comportament sexual inadecvat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nici Ministerul israelian de Externe, nici ambasadorul nu au făcut comentarii.

Poet de origine druză, Araidi a fost acuzat de angajaţii norvegieni de la reşedinţă şi ambasadă de "comportament sexual inadecvat", ceea ce el dezminte, potrivit Stavanger Aftenbladet. Publicaţia afirmă că "mai multe surse independente" au confirmat aceste informaţii apărute iniţial în cotidianul Yedioth Ahronoth.

Acesta din urmă anunţă rechemarea unui ambasador dar fără a-i cita numele sau ţara în care se află la post.

După publicarea acestor acuzaţii, Ministerul israelian de Externe a trimis un jurist la Oslo pentru a face lumină în acest caz şi ulterior a fost decisă rechemarea diplomatului, potrivit cotidianului norvegian.

"Nu sunt în măsură să confirm această istorie pentru moment", a declarat pentru AFP prim-secretarul ambasadei, George Deek.

Ministerul norvegian de Externe a refuzat şi el orice comentariu dar a precizat că statul israelian este reprezentat acum la Oslo de un însărcinat cu afaceri, acreditând ipoteza unei absenţe a ambasadorului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici