Ameliorarea condiţiilor meteorologice ar trebui să faciliteze operaţiunile de căutare a zborului MH370: Va fi o sarcină grea- VIDEO

Ameliorarea condiţiilor meteorologice ar trebui să faciliteze vineri căutarea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut de 13 zile. Primul ministru australian Tony Abbott a reiterat că este posibil ca cele două obiecte din Oceanul Indian să nu aibă legătură cu avionul.

6187 afișări
Imaginea articolului Ameliorarea condiţiilor meteorologice ar trebui să faciliteze operaţiunile de căutare a zborului MH370: Va fi o sarcină grea- VIDEO

Ameliorarea condiţiilor meteorologice ar trebui să faciliteze vineri căutarea avionului Boeing 777 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 13:15 - Ministrul malaysian interimar al Transporturilor: Va fi o sarcină grea

Ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a încercat să diminueze aşteptările referitoare la o rezolvare rapidă a misterului care înconjoară dispariţia avionului: ”Va fi o sarcină grea, o căutare lungă”, a declarat acesta.

Primul ministru australian Tony Abbott a susţinut că decizia de a anunţa descoperirea din Oceanul Indian a fost corectă, deoarece autorităţile le sunt ”datoare” familiilor celor dispăruţi să furnizeze informaţii despre acesta, însă a reiterat că este posibil ca cele două obiecte să nu aibă legătură cu avionul.

”Ar putea fi doar un container care a căzut de pe o navă. Nu ştim”, a declarat Abbott.

Sateliţii au detectat două "obiecte", între care unul de 24 de metri, în sudul Oceanului Indian, iar Australia şi Malaysia au apreciat drept "credibilă" această pistă.

Patru avioane ale Australiei, Noii Zeelande şi Statelor Unite au survolat joi o zonă de 23.000 de kilometri pătraţi la 2.500 de kilometri sud-vest de Perth, în vestul Australiei, dar, din cauza vremii nefavorabile, nu au reuşit să detecteze cele două obiecte.

"Condiţiile meteorologice nu ne-au permis să vedem mare lucru", a deplâns joi seara locotenentul Chris Birer, de la Royal Australian Air Force (RAAF).

Însă condiţiile meteorologice "sunt în curs de ameliorare", au anunţat pentru AFP serviciile meteo australiene.

Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă, care conduce operaţiunile de căutare în sudul Oceanului Indian, a anunţat că patru avioane vor pleca din nou, vineri, într-o misiune de detectare a celor două obiecte.

Zborul MH370 care asigura legătura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord - dintre care două treimi chinezi -, a dispărut la scurt timp după decolare, sâmbătă, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României).

Peste 25 de ţări participă la operaţiunile de căutare într-o regiune vastă: din nordul Thailandei până în Asia centrală pentru coridorul nordic, din Indonezia până în Oceanul Indian pentru coridorul sudic.

Australia conduce căutările, împreună cu Indonezia, în coridorul sudic, care trece la câteva sute de kilometri de coasta sa occidentală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici