America se pregăteşte să le dea replica chinezilor după atacurile cibernetice din ianuarie

  • Mii de servere care aparţin de Microsoft au fost atacate de hackeri din China
  • Joe Biden, preşedintele SUA, a anunţat că atacurile nu vor rămâne fără replică
  • CEO-ul companiei de cybersecurity FireEye spune că SUA nu poate câştiga războiul
544 afișări
Imaginea articolului America se pregăteşte să le dea replica chinezilor după atacurile cibernetice din ianuarie

America se pregăteşte să le dea replica chinezilor după atacurile cibernetice din ianuarie

Americanii arată cu degetul spre China după un atac cibernetic de proporţii. Zeci de mii de companii au fost expuse după ce hackerii s-au infiltrat în serverele Microsoft. Preşedintele Joe Biden anunţă represalii.

„Administraţia Trump a eşuat în a prioritiza securitatea cibernetică. Nu putem lasă acest atac fără un răspuns. Asta înseamnă să facem clar şi public cine este responsabil pentru atac şi să facem paşi importanţi pentru a-i pedepsi”, a spus preşedintele Joe Biden.

Hackerii sprijiniţi de statul chinez s-au folosit de patru vulnerabilităţi din sistemul Microsoft. S-au infiltrat în serviciul de email şi au ţintit zeci de mii de companii.

Directorul firmei de securitate cibernetică Firefly, Kevin Mandia, a dezvăluit că atacurile au început încă de pe 3 ianuarie şi au avut ca ţintă universităţi, companii din domeniul apărării, firme de avocatură şi centre pentru lupta împotriva bolilor.

Microsoft a blocat portiţa de intrare pentru hackeri după 28 de zile. Acum SUA vrea să-i tragă la răspundere pe vinovaţi, însă nu va fi uşor.

„În spaţiul cibernetic, dacă analizezi domeniul, Statele Unite nu câştigă în acest moment, în opinia mea. Dacă ne infiltrăm la rândul nostru, e ca şi cum ai sta într-o casă de sticlă sau să arunci pietre în noroi. Spaţiul cibernetic este domeniul greşit în acest moment în care să îţi etalezi forţa. Dacă intrăm într-un meci în cuşcă şi ne luptăm cibernetic, Statele Unite va pierde mai mult decât va câştiga în faţa adversarului”, consideră Mandia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici