ANAT: În relaţiile cu partenerii greci nu au apărut modificări care să afecteze vacanţele românilor

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) a anunţat, luni, că în relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi partenerii din Grecia nu au intervenit, până în prezent, modificări care să afecteze vacanţele românilor în Grecia.

397 afișări
Imaginea articolului ANAT: În relaţiile cu partenerii greci nu au apărut modificări care să afecteze vacanţele românilor

ANAT: În relaţiile cu partenerii greci nu au apărut modificări care să afecteze vacanţele românilor (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit oficialilor patronatului, situaţia din Grecia nu a periclitat vacanţele deja contractate prin intermediul agenţiilor de turism membre ANAT, şi nici cele care urmează a fi cumpărate.

"Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule greceşti vor fi operate în continuare, după acelaşi program, iar turiştii vor beneficia de vacanţa aleasă. Hotelurile partenere ale agenţiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului şi de oferirea condiţiilor de cazare contractate de către turiştii români", spun reprezentanţii ANAT.

Preşedintele ANAT, Aurelian Marin, a declarat că românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro.

"Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o şi alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână şi limitarea retragerilor de la bancomate", a spus el.

Potrivit acestuia, turiştii care pleacă în Grecia continentală, cu maşina proprie, sunt sfătuiţi să alimenteze cât mai aproape de graniţa cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la staţiile de alimentare.

Grecia este o destinaţie preferată de români, în primele cinci ale anului fiind înregistrată o creştere a vânzărilor pachetelor turistice cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014.

Estimările asociaţiei arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanţă în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule greceşti, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu.

Băncile elene sunt închise până la 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic, în Grecia, sume de până la 60 de euro.

Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, în această săptămână, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum.

Vineri noaptea, Tsipras a anunţat că vrea să organizeze la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, iar Parlamentul a aprobat duminică această propunere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici