Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat

Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat, a anunţat marţi ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinski, care consideră această decizie drept o măsură luată pentru a readuce calmul în cel mai prestigios teatru al Rusiei, aflat în centrul unor scandaluri de la începutul anului.

158 afișări
Imaginea articolului Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat

Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anatoli Iksanov a fost înlocuit de Vladimir Urin, care era directorul Teatrului Stanislavski şi Nemirovich-Danchenko, o altă scenă prestigioasă din Moscova, informează AFP.

Contractul lui Iksanov, care se afla la conducerea Teatrului Balşoi din anul 2000, urma să se încheie în octombrie 2014, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Ministrul Culturii a subliniat faptul că această decizie a fost luată din cauza "situaţiei dificile" în care se află teatrul moscovit după agresiunea cu acid comisă asupra directorului artistic al instituţiei, Serghei Filin, în luna ianuarie.

Atacat pe 17 ianuarie de un bărbat care l-a stropit pe faţă cu acid, la parterul imobilului în care locuia, la Moscova, Serghei Filin a suferit arsuri grave la nivelul feţei şi al ochilor. După ce a suportat o grefă de piele şi mai multe intervenţii chirurgicale la ochi în Rusia, el îşi continuă tratamentele în Germania, însă acestea nu l-au ajutat deocamdată să îşi recapete vederea.

Acea agresiune a declanşat un scandal fără precedent care a scos la lumină rivalităţile feroce şi puternicele conflicte interne existente în această instituţie renumită pe plan mondial.

În iunie, Teatrul Balşoi a anunţat că s-a despărţit de balerinul vedetă Nikolay Tsiskaridze, aflat în conflict deschis cu Anatoli Iksanov şi un mare rival al lui Serghei Filin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici