Anchetă de amploare în Germania după dezvăluirile privind vizita lui Zelenski

Poliţia din Berlin a lansat o investigaţie în legătură cu un posibil caz de publicare a unor informaţii secrete despre eventuala vizită în Germania a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

1230 afișări
Imaginea articolului Anchetă de amploare în Germania după dezvăluirile privind vizita lui Zelenski

Investigaţia vizează aflarea surselor unui articol apărut iniţial în publicaţia Berliner Zeitung. Autorităţile germane suspectează un caz de divulgare de informaţii cu caracter secret, au declarat surse din cadrul comisiei de anchetă citate de publicaţia Der Spiegel.

Administraţia de la Kiev s-a declarat deranjată de publicarea informaţiilor privind vizita preşedintelui Volodimir Zelenski în Germania şi analizează posibilitatea anulării deplasării, pe fondul riscurilor de securitate. "Administraţia de la Kiev este profund dezamăgită de difuzarea de către surse germane a unor informaţii de securitate foarte sensibile. Este un lucru iresponsabil şi ar putea fi pusă sub semnul întrebării chiar posibila vizită a preşedintelui Ucrainei", a declarat un oficial ucrainean, sub protecţia anonimatului, pentru site-ul T-online.de.

Surse politice de la Berlin au declarat miercuri, potrivit publicaţiei Der Spiegel, că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar putea efectua o vizită în Germania în perioada 13-14 mai, pentru întâlniri cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier şi cancelarul Olaf Scholz. Guvernul Germaniei a refuzat să confirme informaţiile privind vizita preşedintelui Ucrainei, precizând că programul pentru săptămâna viitoare va fi anunţat la momentul oportun. Însă Poliţia germană a confirmat pregătirile pentru vizita preşedintelui ucrainean.

"Poliţia din Berlin nu a difuzat oficial nicio informaţie care ar putea periclita vizita preşedintelui Ucrainei. Însă acum este o anchetă care vizează toate direcţiile", a comunicat instituţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici