Anchetatori ai armatei americane au început să-l interogheze pe sergentul Bowe Bergdahl

Anchetatori ai armatei americane au început să-l interogheze pe sergentul Bowe Bergdahl, ţinut timp de cinci ani în captivitate de către talibani din Afganistan şi eliberat în mai, pentru a stabili condiţiile în care a fost capturat.

382 afișări
Imaginea articolului Anchetatori ai armatei americane au început să-l interogheze pe sergentul Bowe Bergdahl

Anchetatori ai armatei americane au început să-l interogheze pe sergentul Bowe Bergdahl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interogatoriul sergentului în vârstă de 28 de ani a început la Fort Sam Houston, baza Forţelor Terestre, situată la San Antonio (Texas, sudul Statelor Unite), a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a armatei.

Obiectivul acestei anchete este de a se reconstitui evenimentele care au condus la capturarea sergentului Bergdahl, dat dispărut în timpul unei misiuni în Afganistan, în 2009.

Este vorba, de fapt, de a se determina dacă acţiunile sale ar putea antrena deschiderea unui proces pentru dezertare, acuzaţie pasibilă de pedeapsa cu moartea, în faţa unei curţi marţiale.

Mai mulţi foşti membri ai unităţii sale l-au acuzat de dezertate în apropiere de frontiera cu Pakistanul.

După şase săptămâni de la eliberare, sergentul Bergdahl a fost reîncorporat în Forţele Terestre, după ce a fost spitalizat şi supravegheat de către psihologi într-un centru medical militar din San Antonio.

El a efectuat sarcini administrative într-un birou de la Fort Sam Houston.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici