Anders Breivik s-a întors pe insula Utoeya pentru o reconstituire a masacrului - VIDEO

Norvegianul Anders Behring Breivik a fost dus pe insula Utoeya pentru o reconstituire efectuată de poliţie a atacului în care acesta a ucis 69 de persoane, relatează BBC News Online.

711 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik s-a întors pe insula Utoeya pentru o reconstituire a masacrului - VIDEO

Anders Breivik s-a întors pe insula Utoeya pentru o reconstituire a masacrului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Breivik, purtând o vestă antiglonţ şi legat cu o funie, putea fi văzut în timp ce indica locurile unde a tras cu arma. Poliţia urmează să ofere mai multe detalii ulterior.

Breivik a ucis, de asemenea, la 22 iulie opt persoane la Oslo, într-un atac cu bombă.

Cotidianul Verdens Gang a publicat fotografii de la reconstituire, afirmând că Breivik a fost dus pe insula Utoeya sâmbătă, în jurul orei locale 14.00 (15.00 ora României), iar elicopterele poliţiei survolau zona. Unele fotografii îl înfăţişează pe Breivik stând în poziţie de tragere.

Potrivit avocatului lui Breivik, Geir Lippestad, poliţia a filmat reconstituirea pentru a o folosi ca dovadă, iar clientul său şi-a amintit în detaliu fiecare foc de armă tras şi fiecare persoană ucisă.

Lippestad a declarat că Breivik crede că masacrul a fost necesar pentru salvarea Norvegiei şi Europei de imigraţia musulmană. Avocatul susţine că probabil clientul său este nebun.

Atacul de pe insula Utoeya a vizat o tabără de tineri din cadrul Partidului Laburist. Majoritatea victimelor erau adolescenţi în vârstă de aproximativ 20 de ani. Bomba din Oslo a fost amplasată în apropierea unei clădiri guvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici