Andrei Năstase, ales preşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr din Republica Moldova - Mediafax

Andrei Năstase, ales preşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr din Republica Moldova

Andrei Năstase a fost ales preşedinte al partidului politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) din Republica Moldova, formaţiune care iniţial purta numele de Partidul Forţa Poporului, hotărârea fiind luată în urma congresului extraordinar defăşurat duminică, relatează IPN online.

1774 afişări

Imaginea articolului Andrei Năstase, ales preşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr din Republica Moldova

Andrei Năstase, ales preşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr din Republica Moldova

"A fost edificată alternativa politică a guvernării actuale pe o bază existentă, pe baza Partidului Forţa Poporului care este înregistrat deja, al cărui statut şi program politic în mare parte corespunde cu năzuinţele noastre", a spus Andrei Năstase.

Potrivit preşedintelui PPDA, obiectivele imediate ale formaţiunii constau în implementarea revendicărilor populare votate în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

"Am declarat un sprijin iniţiativelor civice privind organizarea referendumului republican constituţional, cu privire la alegerea şi demiterea preşedintelui de către întreg poporul, precum şi cu privire la limitarea numărului de deputaţi şi imunităţii parlamentare. Vom face tot posibilul ca acest exerciţiu să se producă până la finalizarea mandatului actual de preşedinte, astfel încât viitorul preşedinte să fie al poporului, şi nu al celor care ajung în Parlament, uneori din întâmplare", a declarat Andrei Nastase.

 

În timpul congresului extraordinar au fost luate primele hotarâri ale acestei formaţiuni, a mai susţinut acesta.

"S-au luat decizii cu privire la alegerea tuturor organelor de conducere, inclusiv a Consiliului Politic Naţonal, a Comisiei de Cenzori şi a Comisiei de Onoare şi Arbitraj. S-a luat decizia de a opera unele modificări în actele statutare. A fost constituită o comisie care se va ocupa de ajustarea statului şi a programului partidului la noile realităţi", a precizat preşedintele PPDA.

"O parte din membrii Platformei Dreptate şi Adevăr (DA) au mers pe acest palier politic, au constituit această alternativă politică actualei guvernări şi întregii clase politice. Noi toţi cei din Consiliul Marii Adunări Naţionale şi din Platforma Civică Demnitate şi Adevăr am fost mandataţi prin rezoluţia din 13 septembrie să edificăm această alternativă şi iată calea pe care am găsit-o noi şi sperăm că nu vom dezamăgi electoratul", a mai declarat Andrei Năstase.

Fostul preşedinte al Partidului Forţa Poporului, Nicolae Chirtoacă, a renunţat la funcţia de conducător al formaţiunii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
R. MOLDOVA ,
PPDA ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.