Angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, arestat sub acuzaţia de spionaj

Un angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a fost arestat sub acuzaţia că a încercat să ia legătura cu hackeri din Iran, pentru a transmite informaţii sensibile, informează site-ul Ynetnews.com.

685 afișări
Imaginea articolului Angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, arestat sub acuzaţia de spionaj

Angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, arestat sub acuzaţia de spionaj

Conform Serviciului israelian de securitate internă (Shin Bet), Omri G.G., în vârstă de 37 de ani, membru al echipei de întreţinere de la reşedinţa lui Benjamin Gantz, a încercat să ia legătura cu un grup de hackeri din Iran pentru a propune instalarea unui soft de spionaj în calculatorul ministrului israelian al Apărării.

Individul a cerut bani în schimbul activităţilor de spionaj şi a furnizat prin platforme de socializare online imagini din locuinţa lui Benjamin Gantz.

Investigaţia a fost efectuată de Shin Bet şi de unitatea specială de poliţie Lahav 433, prin coordonarea Parchetului General din Israel.

Shin Bet a comunicat că suspectul generează potenţiale riscuri pentru siguranţa naţională a Israelului, dar "nu a avut acces la materiale clasificate şi nu a reuşit să transmită astfel de materiale".

Individul a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţia de spionaj. În trecut, bărbatul a avut patru condamnări şi a fost inculpat de 14 ori, pentru jafuri la bănci şi furt calificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici