Angajaţii hotelului Sofitel au sunat la poliţie abia la o oră după plecarea lui Strauss-Kahn

Anchetatorii new-yorkezi se întreabă de ce angajaţii Hotelului Sofitel au aşteptat o oră înainte de a suna la poliţie după plecarea în grabă a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresarea sexuală a unei cameriste, informează ziarul The Guardian, în ediţia electronică.

991 afișări
Imaginea articolului Angajaţii hotelului Sofitel au sunat la poliţie abia la o oră după plecarea lui Strauss-Kahn

Angajaţii hotelului Sofitel au sunat la poliţie abia la o oră după plecarea lui Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile captate de sistemele video cu circuit închis şi declaraţiile martorilor arată că Dominique Strauss-Kahn a plecat de la hotel sâmbătă la ora 12.30, fără a trece pe la recepţie. Iar camerista a raportat presupusa agresiune unor colegi aproape imediat.

Cu toate acestea, primul apel de urgenţă la poliţie a fost dat la ora 13.32, iar poliţia a sosit după 13 minute.

Potrivit unor surse, se pare că apelul telefonic a fost dat atât de târziu pentru că presupusa victimă era foarte suparată, iar plângerile sale erau foarte surprinzătoare.

Strauss-Kahn, care a demisionat din funcţia de director al FMI, este deţinut la închisoarea din Rikers Island (New York), fiind acuzat de tentativă de viol şi agresiune sexuală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici