Angela Merkel: "Am putea deschide acum o nouă etapă" în relaţiile franco-germane

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat miercuri, în cursul unei întâlniri cu preşedintele François Hollande în capitala Franţei, că Parisul şi Berlinul ar putea "deschide acum o nouă etapă" în relaţia lor.

542 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: "Am putea deschide acum o nouă etapă" în relaţiile franco-germane

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am putea deschide acum o nouă etapă" în relaţiile franco-germane, a declarat cancelarul, reinvestită oficial marţi pentru un al treilea mandat.

Merkel a subliniat că Parisul şi Berlinul "au lucrat deja împreună foarte intens în ultimele luni".

Un consiliu de miniştri franco-german se va întruni la 19 februarie pentru "a aprofunda" relaţiile dintre cele două state, a precizat ea.

Pentru Angela Merkel, scopul este de "a arăta că împreună putem realiza mai multe pentru bărbaţii şi femeile din ţările noastre, decât dacă am face acest lucru separat".

"Vrem să facem Europa să avanseze şi să creăm din ea cel mai puternic continent din lume", a subliniat Merkel, în ajunul unui summit european privind Uniunea bancară, care ar trebui să evite riscul unei noi crize în zona euro.

La rândul său, preşedintele francez a apreciat că Franţa şi Germania împărtăşesc acum un "orizont comun ce ar trebui să devină o agendă comună".

"Europa are nevoie de relaţia dintre Franţa şi Germania, o relaţie de încredere, o relaţie puternică, o relaţie deschisă", a adăugat Hollande.

Cele două state au "o responsabilitate deosebită pentru destinul Europei", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici