Angela Merkel doreşte integrarea mai rapidă a refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că Germania trebuie să găsească o "soluţie viabilă" pentru integrarea mai rapidă a refugiaţilor pe piata forţei de muncă, după ce marile companii germane au angajat mai puţin de 100 de refugiaţi din cei aproximativ un milion care în ţară în 2015.

1285 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel doreşte integrarea mai rapidă a refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă

Angela Merkel doreşte integrarea mai rapidă a refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă

Merkel s-a întâlnit miercuri la Berlin cu liderii unora dintre cele mai mari firme din Germania pentru a discuta despre modul în care ar putea să se facă integrarea refugiaţilor în rândul forţei de muncă, notează Reuters online.

Cancelarul german a afirmat că mulţi refugiaţi sunt deja înscrişi în cursuri de integrare, "aşa că trebuie să dăm dovadă de puţină răbdare, însă trebuie să fim gata în orice moment să dezvoltăm soluţii viabile".

Multe dintre firmele din această ţară susţin că imposibilitatea de comunicare în limba germană, lipsa de calificare şi nesiguranţa privind permisiunea de a rămâne în Germania sunt principalele motive pentru care nu angajează mai mulţi refugiaţi.

Un sondaj realizat de Reuters, în care au fost incluse cele mai mari 30 de firme listate la Bursa germană, a relevat că acestea au angajat un total 63 de refugiaţi.

Din cei 63 de refugiaţi, 50 au fost angajaţi de compania Deutsche Post DHL care a comunicat că a aplicat o "abordare pragmatică " şi a angajat refugiaţii pentru slujbe precum sortarea şi livrarea de colete şi scrisori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici