Partidul cancelarului Angela Merkel, CDU, pe locul al 3-lea în alegerile din fieful său electoral

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), s-a clasat pe locul al treilea în urma alegerilor regionale din landul Mecklenburg - Pomerania Inferioară, locul al doilea find ocupat de formaţiunea antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), relatează agenţia DPA.

739 afișări
Imaginea articolului Partidul cancelarului Angela Merkel, CDU, pe locul al 3-lea în alegerile din fieful său electoral

Partidul cancelarului Angela Merkel, CDU, pe locul al 3-lea în alegerile din fieful său electoral (Imagine: Hepta)

CDU a obţinut 19% din voturi, rezultat care a fost tradus drept consecinţă a politicilor lui Merkel privind migraţia, formaţiunea AfD a obţinut 20,8% din voturi, iar formaţiunea social-democrată SPD, 30,6%.

Liderul AfD, Frauke Petry, a spus că succesul formaţiunii sale în landul Mecklenburg- Pomerania Inferioară, fieful electoral a Angelei Merkel, este rezultatul "politicilor catastrofale ale cancelarului privind migraţia".

"Trebuie să punem formaţiunea CDU la locul ei", a adăugat acesta.

Peter Tauber, secretarul general al CDU, a spus că pierderea alegerior de către partidul său este cauzată de nemulţumirea populaţiei privind decizia lui Merkel de a menţine graniţa deschisă pentru refugiaţi.

Criticii deciziei lui Merkel privind politica migraţiei, care a condus la intrarea pe teritoriul Germaniei a 1,1 milioane de imigranţi în 2015, spun că aceasta este de vină pentru crearea unei ameninţări la adresa securităţii în ţară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici