Angela Merkel pledează pentru combaterea antisemitismului, cu ocazia comemorării "Nopţii de Cristal"

Cancelarul german Angela Merkel a cerut societăţii germane să "lupte cu hotărâre împotriva rasismului şi în special a antisemitismului", cu ocazia comemorării a 70 de ani de la "Noaptea de Cristal", numele dat pogromului evreilor în Germania nazistă.

16 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel pledează pentru combaterea antisemitismului, cu ocazia comemorării "Nopţii de Cristal"

Angela Merkel pledează pentru combaterea antisemitismului, cu ocazia comemorării "Nopţii de Cristal" (Imagine: www.bild.de)

"Ştim că ceea ce nu putem numi a început în acea zi şi a continuat cu Holocaustul", a declarat liderul conservator în mesajul său video săptămânal transmis pe Internet. "Trebuie să menţinem amintirea nu numai din datorie faţă de victime, dar şi pentru ca acest lucru să nu se mai repete", a adăugat ea.

În noaptea de 9 spre 10 noiembrie, "mulţi în Germania nu au vrut să vadă. Cunoaştem însă şi martori din acea perioadă care ştiau ce soartă urmau să aibă evreii din Germania", a adăugat cancelarul.

Angeka Merkel participă duminică la o ceremonie la sinagoga Rykestrasse din Berlin, cea mai mare din Germania, şi una dintre puţinele care nu au fost distruse de nazişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici