Anthony Fauci: Suntem aproape de inventarea vaccinului anti-COVID-19. Când va fi disponibil pe piaţă

Cazurile confirmate de COVID-19 la nivel mondial continuă să crească până la milioane, însă lumea ar putea primi în curând un instrument eficient pentru a preveni noul coronavirus să infecteze oamenii şi, eventual, să ajute la oprirea pandemiei.

2198 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci: Suntem aproape de inventarea vaccinului anti-COVID-19. Când va fi disponibil pe piaţă

Anthony Fauci: suntem aproape de inventarea vaccinului anti-COVID-19. Când va fi disponibil pe piaţă

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că compania biotecnologică Moderna urmează să se mute în ultima etapă de testare a vaccinului experimental împotriva coronavirusului. Dacă totul va fi un succes, se aşteaptă ca guvernul să aprobe producţia lui până în iulie, a raportat publicaţia Salon.

 
Moderna va pune cercetările vaccinului în faza 3. Va fi ultimul pas înainte ca Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) să ofere autorizaţia de producţie în masă şi să o ofere publicului larg.
 
Fauci a spus ca această cerctare va fi nevoită să recruteze 30.000 de pacienţi, inclusiv persoane mai tinere ca 18 şi unele persoane în vârstă. "Pregătim terenul pentru studiul din faza 3", a spus Howard Bauchner, editor al Jurnalului Asociaţiei Medicale Americane (JAMA). "Adevăratul sfârşit al acestui studiu în acest sens este procesul din faza trei care începe în prima săptămână din iulie."
 
„Noi şi companiile şi guvernul federal facem acest lucru în pericol”, a spus el. "Vom începe fabricarea dozelor mult înainte să ştim dacă funcţionează vaccinul - asta va fi făcut pe măsură ce testăm vaccinul.", a spus Anthony Fauci, potrivit Medical Daily.
 
Rapoarte despre eficacitatea vaccinului Moderna pot fi publicate până în noiembrie sau decembrie. Însă Fauci a spus că, în timp ce publicul aşteaptă rezultate, guvernul ar putea începe să producă 100 de milioane de doze, iar la începutul anului 2021, vor exista „câteva sute de milioane” la dispoziţia publicului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici