Antony Blinken a pledat, în Egipt, pentru măsuri de reducere a tensiunilor între Israel şi palestinieni

  • Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a pledat, în Egipt, pentru măsuri de reducere a tensiunilor între Israel şi palestinieni.
  • Blinken: Administraţia SUA va încerca să obţină "susţinere internaţională" pentru reconstrucţia teritoriului palestinian Fâşia Gaza.
  • Blinken: "Palestinienii şi israelienii merită în mod egal să trăiască în siguranţă şi să se bucure în egală măsură de libertate, de oportunităţi şi demnitate".
109 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken a pledat, în Egipt, pentru măsuri de reducere a tensiunilor între Israel şi palestinieni

Antony Blinken a pledat, în Egipt, pentru măsuri de reducere a tensiunilor între Israel şi palestinieni

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, consideră Egiptul un "partener real şi efectiv" al Statelor Unite şi a insistat, în cursul vizitei la Cairo, pentru continuarea eforturilor diplomatice în scopul reducerii tensiunilor între Israel şi palestinieni, conform agenţiei Associated Press.

Antony Blinken s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sissi, şi cu alţi oficiali de rang înalt de la Cairo.

Secretarul de Stat american a reiterat că Administraţia de la Washington va încerca să obţină "susţinere internaţională" pentru reconstrucţia teritoriului palestinian Fâşia Gaza după recentul conflict militar cu Israelul.

Antony Blinken a descris Egiptul ca fiind un "partener real şi efectiv" al Statelor Unite care a avut un rol central în obţinerea armistiţiului între Israel şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza.

SUA şi Egiptul "cred puternic că palestinienii şi israelienii merită în mod egal să trăiască în siguranţă şi să se bucure în egală măsură de libertate, de oportunităţi şi demnitate. Lucrăm împreună în acest sens", a subliniat Antony Blinken.

Antony Blinken s-a întâlnit marţi, la Ramallah, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, anunţând intenţia Administraţiei Joseph Biden de relansare a relaţiilor cu liderii palestinieni.

În Israel, Antony Blinken a subliniat că Statele Unite menţin angajamentele pentru securitatea şi apărarea Israelului, dar a pledat pentru măsuri de reducere a tensiunilor israelo-palestiniene. Antony Blinken a subliniat că Washingtonul "se va asigura că mişcarea Hamas nu va beneficia de asistenţa" umanitară acordată Fâşiei Gaza.

Antony Blinken efectuează un turneu în Israel, Cisiordania, Egipt şi Iordania, în cadrul eforturilor diplomatice pentru reducerea tensiunilor între Israel şi palestinieni. Administraţia Joseph Biden a anunţat că susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici