Antony Blinken s-a întâlnit cu directorul Mossadului, pentru discuţii despre programul atomic iranian

  • Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a întâlnit cu directorul Mossadului, Yossi Cohen.
  • Discuţiile s-au referit la programul atomic iranian.
  • Israelul nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joe Biden de readucere a SUA în Acordul nuclear iranian.
279 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken s-a întâlnit cu directorul Mossadului, pentru discuţii despre programul atomic iranian

Antony Blinken s-a întâlnit cu directorul Mossadului, pentru discuţii despre programul atomic iranian

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a întâlnit joi, la Washington, cu Yossi Cohen, directorul serviciului israelian de informaţii Mossad, pentru discuţii pe tema programului nuclear iranian, informează cotidianul Times of Israel.
 
La întâlnire participă şi Gilad Erdan, ambasadorul Israelului în Statele Unite şi la Naţiunile Unite.
 
Yossi Cohen, directorul Mossadului, şi Meir Ben-Shabbat, consilierul guvernamental israelian pentru Securitate Naţională, sunt de câteva zile în vizită la Washington, în contextul în care Administraţia Joseph Biden poartă negocieri pentru readucerea SUA în Acordul nuclear iranian.
 
Negocierile în format multilateral pe tema relansării Acordului nuclear iranian au fost reluate marţi, la Viena. La negocieri participă reprezentanţii Uniunii Europene, ai Iranului, Statelor Unite, Chinei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii şi Rusiei.
 
Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite ar putea reveni în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului.
 
Însă preşedintele Hassan Rohani a transmis că Iranul va reveni la respectarea în totalitate a angajamentelor asumate prin Acordul nuclear din 2015 doar dacă Statele Unite anulează sancţiunile.
 
Israelul este îngrijorat de programul nuclear al Iranului. Guvernul israelian nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joseph Biden de readucere a Statelor Unite în Acordul nuclear iranian. Ambasadorul israelian la Washington, Gilad Erdan, a avertizat că Israelul s-ar putea disocia de strategia Administraţiei Joseph Biden privind programul nuclear iranian în cazul în care Statele Unite revin în Acordul atomic din 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
israel,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici