Anunţul lui Prigojin: Mercenarii Wagner sunt în centrul Bahmutului. CNN l-a prins cu minciuna

Ruşii şi aghiotanţii lor se laudă că au pus mâna pe localitatea pe care şi-o dispută de câteva luni, versiune care nu se confirmă.

7372 afișări
Imaginea articolului Anunţul lui Prigojin: Mercenarii Wagner sunt în centrul Bahmutului. CNN l-a prins cu minciuna

Anunţul lui Prigojin: Mercenarii Wagner sunt în centrul lui Bahmut. CNN l-a prins cu minciuna

Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor Wagner, a distribuit un videoclip pe Telegram despre care spune că îi arată pe luptătorii săi în oraşul Bahmut.

Imaginile arată bărbaţi în uniformă care arborează un steag Wagner deasupra unei clădiri grav avariate, cu unul dintre bărbaţi ţinând în mână o chitară, posibilă referire la porecla grupului, „muzicienii”.

În postare, Prigojin spune că videoclipul i-a fost adus „din Bahmut, practic centrul oraşului”.

Cu toate acestea, CNN a localizat videoclipul la aproximativ 2 km de centrul oraşului, unde grupul ajunsese.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici