Apa potabilă din localităţi din sudul Ungariei conţine arsenic peste nivelul admis

Apa potabilă din peste 400 de localităţi din Ungaria are o concentraţie de arsenic care depăşeşte nivelul maxim admis, a anunţat luni cotidianul Nepszava.

46 afișări
Imaginea articolului Apa potabilă din localităţi din sudul Ungariei conţine arsenic peste nivelul admis

Apa potabilă din localităţi din sudul Ungariei conţine arsenic peste nivelul admis (Imagine: Sorin Florea/Mediafax Foto)

Autoritatea naţională pentru sănătate (ANTSZ) intenţionează fie să aplice interdicţii privind consumul de apă, fie să o întrerupă în zonele afectate, potrivit cotidianului.

Consiliile locale, care întâmpină probleme financiare, vor trebui să găsească soluţii pentru a furniza apă temporar, dar nu se ştie în ce măsură vor fi capabile să plătească pentru acestea.

Un program naţional, care vizează îmbunătăţirea calităţii apei potabile, este în desfăşurare, notează cotidianul. Pentru multe consilii locale, singura soluţie va fi să solicite subvenţii pentru a realiza investiţii în noi tehnologii.

În caz contrar, vor suferi consecinţe ulterior, a declarat pentru cotidianul Nepszava un oficial din cadrul Ministerului Mediului.

Cele mai multe zone afectate se află în sudul Ungariei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici