Apel explicit al MAE la adresa românilor legat de deplasările în străinătate în următoarea perioadă

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să efectueze numai călătoriile în străinătate care sunt considerate esenţiale.

3897 afișări
Imaginea articolului Apel explicit al MAE la adresa românilor legat de deplasările în străinătate în următoarea perioadă

MAE le cere explicit românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esenţiale

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual şi să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esenţiale”, arată MAE, într-un comunicat remis presei miercuri. Recomandarea este făcută ţinând cont de contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum şi al măsurilor adoptate de autorităţile române pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-Cov-2.

Ministerul reaminteşte că, printre măsurile adoptate de autorităţile române, se regăseşte şi cea a constituirii şi actualizării periodice a listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România.

„Având în vedere faptul că lista menţionată este actualizată săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autorităţile române pe lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, MAE le recomandă românilor aflaţi în străinătate să menţină legătura cu companiile aeriene şi cu operatorii de turism, în funcţie de situaţiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situaţia o va impune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici