Aproape 11.000 de zboruri anulate înaintea sosirii uraganului Sandy

Aproximativ 11.000 de zboruri au fost anulate, luni, pe aeroporturile americane, blocând deplasările a zeci de mii de pasageri, în apropierea sosirii uraganului Sandy, potrivit site-ului specializat flightaware.com.

283 afișări
Imaginea articolului Aproape 11.000 de zboruri anulate înaintea sosirii uraganului Sandy

Aproape 11.000 de zboruri anulate înaintea sosirii uraganului Sandy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 10.700 de zboruri au fost anulate începând de duminică, iar această cifră ar putea creşte în apropierea sosirii uraganului care va atinge coasta luni seara, însoţit de ploi torenţiale, rafale puternice de vânt şi ninsori în momentul în care se va întâlni cu un front rece venit din nord.

Trei aeroporturi mici de pe coastă au fost închise complet, luni, în timp ce multe altele, ca cel din Philadelphia, şi-au anulat aproape toate zborurile.

Circa 1.300 de zboruri au fost anulate duminică, potrivit site-ului flightaware.com. Alte 6.814 au fost anulate luni, iar 2.594 de curse au fost deja anulate pentru marţi.

"Majoritatea companiilor aeriene nu au publicat încă anulările pentru mâine (marţi, n.red.), dar meteorologii anticipează rafale de vânt de 80-110 kilometri pe oră marţi, între Washington şi New York, ceea ce va spori numărul anulărilor", a precizat Daniel Baker, director general al flightaware.com, într-un comunicat.

Potrivit Eurocontrol, organizaţia desemnată să garanteze securitatea traficului aerian, cu sediul la Bruxelles, circa 300 de zboruri transatlantice au fost anulate din totalul de 500 asigurate zilnic în condiţii obişnuite. Organizaţia mizează pe o revenire la normal începând de miercuri.

În Extremul Orient, companiile japoneze au anulat şi ele zborurile către New York şi Washington, la fel ca Air India şi Pakistan International Airlines.

Metrourile, autobuzele şi trenurile au fost închise la New York, Philadelphia şi Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici