Aproape 80 de americani au părăsit Fâşia Gaza

Statele Unite au anunţat că 79 de cetăţeni americani au părăsit Fâşia Gaza în cele două zile de la deschiderea punctului de la Rafah.

375 afișări
Imaginea articolului Aproape 80 de americani au părăsit Fâşia Gaza

Sursa foto: MediafaxFoto

„Veşti bune, am scos astăzi 74 de americani, cu dublă cetăţenie”, a declarat joi preşedintele Joe Biden la începutul unei întâlniri cu preşedintele Republicii Dominicane, Luis Abinader, scrie Reuters.

Casa Albă a precizat că alţi cinci americani au plecat miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat joi reporterilor că oficialii îi ajută pe americani să ajungă la ambasada SUA din Egipt şi să călătorească în altă parte „după caz”.

„Evident, continuăm să ne concentrăm pe scoaterea cât mai multor americani”, a spus Kirby.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat săptămâna aceasta în faţa unei comisii a Senatului că există aproximativ 400 de cetăţeni americani şi membri ai familiilor lor, însumând în total aproximativ 1.000 de persoane care doresc să plece din Fâşia Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici