Aproximativ 1.000 de persoane au protestat în centrul Chişinăului/ UPDATE Maia Sandu: Scrutinul prezidenţial a fost marcat de nereguli - VIDEO, FOTO

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat în centrul capitalei Republicii Moldova, contestând modul în care s-a desfăşurat scrutinul prezidenţial câştigat de socialistul Igor Dodon. UPDATE 15:27 Scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, câştigat de socialistul Igor Dodon, a fost marcat de nereguli, acuză Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, care a susţinut o conferinţă de presă cu puţin timp în urmă.

2971 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.000 de persoane au protestat în centrul Chişinăului/ UPDATE Maia Sandu: Scrutinul prezidenţial a fost marcat de nereguli - VIDEO, FOTO

Aproximativ 1.000 de persoane protestează în centrul Chişinăului (Sursa: Unimedia)

"Vreau să le multumesc celor care au avut încredere în mine. Ştiu că vă încearcă emoţii dificile. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Aceste alegeri nu au fost nici corecte şi nici libere. Oponenţii nostri au folosit metode murdare", a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă.

"Vom prezenta la Curtea Constituţională toate încălcările depistate în procesul electoral. Cetăţenii au de pierdut în urma acestor alegeri. Cel care are de câştigat este Vlad Plahotniuc", a spus Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a denunţat "fraude majore" în scrutin. "Cea mai perfidă, murdară şi mincinoasă campanie electorală din istoria ţării s-a încheiat. Minciuna, calomnia, ofensa difuzate de zece posturi de televiziune şi tot atâtea de radio, site-uri şi publicaţii oligarhice, au distorsionat esenţa democratică a acestor alegeri", susţine Năstase, citat de Jurnal de Chişinău.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a denunţat comiterea unor "fraude majore" care ar fi "afectat direct rezultatul final", enumerând transportarea a mii de persoane din Transnistria contra cost, oprirea electricităţii în mai multe localităţi din ţară şi din străinătate. "Intervenţia pe ultima sută de metri a lui Evgheni Şevciuk, amicul de hoţii al lui Plahotniuc, care a mobilizat zeci de mii de oameni din stânga Nistrului pentru a-i susţine şi a-i salva pe Dodon şi Plahotniuc, penuria de buletine de vot din diaspora sunt dovezi în plus că aceste alegeri au fost furate", susţine Năstase.

19:29 Protestul din centrul Chişinăului s-a încheiat fără incidente

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat luni după-amiază în centrul capitalei Republicii Moldova, contestând modul în care s-a desfăşurat scrutinul prezidenţial câştigat de socialistul Igor Dodon, mitingul încheindu-se în jurul orei 19.00, relatează Unimedia.

Manifestanţii s-au adunat în faţa Guvernului şi apoi s-au îndreptat spre sediul Comisiei Electorale Centrale, acuzată că nu a organizat în mod adecvat votul în străinătate. "Jos mafia!", au scandat protestatarii, care cer demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi chiar repetarea scrutinului prezidenţial.

14:34 Aproximativ 1.000 de persoane protestează în centrul Chişinăului

Manifestanţii s-au adunat în faţa Guvernului şi apoi s-au îndreptat spre sediul Comisiei Electorale Centrale, acuzată că nu a organizat în mod adecvat votul în străinătate, relatează Unimedia.

"Jos mafia!", scandează protestatarii, care cer demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi chiar repetarea scrutinului prezidenţial.

Conform rezultatelor finale, candidatul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSRM, stânga) a obţinut 52,18% din voturi, iar Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean, centru-dreapta), 47,82%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici