Aproximativ 1.500 de ostatici, eliberaţi de armata irakiană dintr-o închisoare a reţelei Stat Islamic

Armata irakiană a eliberat, duminică, circa 1.500 de ostatici care erau închişi într-un penitenciar aflat sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă surse citate de postul german N-TV.

2985 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.500 de ostatici, eliberaţi de armata irakiană dintr-o închisoare a reţelei Stat Islamic

Aproximativ 1.500 de ostatici, eliberaţi de armata irakiană dintr-o închisoare a reţelei Stat Islamic (Imagine: Arhiva mediafax Foto/ Hepta)

Penitenciarul, care include anexe subterane, se află în localitatea Hit, situată pe malul Fluviului Eufrat, la circa 40 de kilometri vest de oraşul Ramadi şi la 70 de kilometri de Bagdad, în centrul Irakului.

Circa 1.500 de persoane încarcerate în penitenciar au fost eliberate la câteva ore după ce armata irakiană a cucerit zone ale localităţii Hit, după câteva zile de confruntări cu membri ai organizaţiei teroriste sunnite.

Numeroase zone ale provinciei Ramadi sunt sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic începând din 2014.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Egiptului şi în nordul Libiei, unde a instituit un "califat".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici