Aproximativ 30 de persoane,trimise în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale după atacul din Siria

Aproximativ 30 de persoane au fost trimise în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale după atacul soldat cu 72 de morţi în nord-estul Sirei, a afirmat ministrul turc al Sănătăţii, adăugând că Ankara dispune de elemente care susţin ipoteza unui atac "chimic", relatează Le Figaro online.

589 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30 de persoane,trimise în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale după atacul din Siria

Aproximativ 30 de persoane,trimise în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale după atacul din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un presuspus atac cu gaz a fost efectuat, marţi, în provincia siriană Idlib, au anunţat marţi o organizaţie şi cadre medicale citate de Reuters. Atacul a provocat leşinul sau asfizierea mai multor persoane, iar unele dintre ele prezentau spume la gură, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citând surse medicale care au descris aceste simptome ca fiind indicii ale unui atac cu gaz.

Surse medicale au descris aceste simptome ca fiind indicii ale unui atac chimic.

Atacul a atras critici pe plan internaţional, multe state occidentale atribuindu-l regimului Bashar al-Assdad, care neagă că ar fi utilizat vreo substanţă chimică sau toxică.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a calificat acest atac ca fiind "inuman", în timp ce ministrul turc de Externe, Mevlüt Cavusoglu, a denunţat o"crimă împotriva umanităţii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici