Aproximativ 400 de elevi sunt daţi dispăruţi după un atac islamist asupra unei şcoli din Nigeria

  • Aproximativ 400 de elevi sunt daţi dispăruţi după ce un grup de bărbaţii înarmaţi cu puşti de asalt AK-47 au atacat o şcoală din Nigeria.
  • Atacul asupra şcolii gimnaziale s-a produs vineri la ora loacă 21.40 în Kankara, în statul nord-vestic al ţării Katsina, a confirmat poliţia.
  • Acesta a implicat un grup mare de bărbaţi care au deschis focul, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de stat Katsina, Gambo Isah.
993 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de elevi sunt daţi dispăruţi după un atac islamist asupra unei şcoli din Nigeria

Aproximativ 400 de elevi sunt daţi dispăruţi după un atac islamist asupra unei şcoli din Nigeria

Poliţia a răspuns şi a avut loc o luptă "care a dat unora dintre elevi ocazia să escaladeze gardul şcolii şi să fugă", a spus Isah.

Până în prezent, doar 200 din cei aproximativ 600 de elevi ai şcolii au fost găsiţi, a adăugat Isah.

El a spus: „Poliţia, armata nigeriană şi forţele aeriene nigeriene lucrează îndeaproape cu autorităţile şcolare pentru a stabili numărul real al elevilor dispăruţi şi/sau răpiţi.

Atacurile militanţilor islamişti sunt frecvente în părţile de nord-est ale Nigeriei.

Acest ultim atac asupra unei şcoli este cel mai grav incident din aprilie 2014, când membrii grupului jihadist Boko Haram au răpit 276 de fete din căminul lor şcolar din Chibok. Aproximativ 100 dintre fete sunt încă dispărute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici