Ar putea fi sfârşitul UE. Partidul Alternativa pentru Germania spune că va organiza un referendum pentru ieşirea ţării din UE

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) va face presiuni pentru organizarea unui referendum privind apartenenţa Germaniei la UE dacă va ajunge vreodată la putere, a declarat co-liderul Alice Weidel. O ieşirea a Germaniei, cea mai mare economie, din UE ar putea fi sinonimă cu sfârşitul blocului comunitar.

1023 afișări
Imaginea articolului Ar putea fi sfârşitul UE. Partidul Alternativa pentru Germania spune că va organiza un referendum pentru ieşirea ţării din UE

Ar putea fi sfârşitul UE. Partidul Alternativa pentru Germania spune că va organiza un referendum pentru ieşirea ţării din UE

Partidul doreşte să reformeze UE şi să limiteze puterea Comisiei Europene, dar "dacă o astfel de reformă nu este posibilă, dacă nu putem restabili suveranitatea statelor membre ale UE, atunci cetăţenii ar trebui să decidă, la fel ca în Marea Britanie", a declarat Weidel într-un interviu pentru Financial Times publicat luni.

Lăudând Marea Britanie pentru ieşirea sa din UE după un plebiscit din 2016, Weidel a spus că ea crede că Germania "ar putea avea un referendum privind 'Dexit' - o ieşire a Germaniei din UE".

AfD a fost mult timp deschis anti-european, menţionând în programul său de partid că "noi credem că UE nu poate fi reformată şi o vedem ca pe un proiect eşuat".

AfD se află în prezent pe locul al doilea la nivel naţional, cu 23%, potrivit sondajului de opinie al POLITICO, şi prosperă în ciuda unui scandal recent care a provocat cele mai mari proteste anti extrema dreaptă pe care le-a văzut ţara în ultimele decenii. Sute de mii de persoane au ieşit duminică pe străzile din Germania, iar unii au cerut interzicerea completă a partidului.

Săptămâna trecută, un raport a scos la iveală faptul că unii membri AfD s-au alăturat unei reuniuni secrete cu neonazişti şi alţi extremişti pentru a discuta despre "remigraţie", prescurtare pentru deportarea solicitanţilor de azil, a migranţilor şi chiar a cetăţenilor germani cu trecut de migranţi care nu au reuşit să se integreze.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici