Arabia Saudită: 100 de lovituri de bici pentru că s-a lăsat violată

Un judecător din Arabia Saudită a condamnat o tânără de 23 de ani la un an de închisoare şi 100 de lovituri de bici după ce aceasta a fost violată în grup de cinci bărbaţi şi a rămas însărcinată, informează Daily Mail.

1453 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită: 100 de lovituri de bici pentru că s-a lăsat violată

Arabia Saudită: 100 de lovituri de bici pentru că s-a lăsat violată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Femeia a fost acuzată de adulter, pentru că a acceptat să se urce în maşina agresorului, înainte ca acesta s-o răpească. Bărbatul a dus-o pe tânără la o casă, unde a fost violată de acesta şi alţi patru prieteni de-ai săi.

Victima a aflat, apoi, că a rămas însărcinată şi a încercat cu disperare să obţină un avort la spitalul Regelui Fahd. Ea a fost nevoită să recunoască, însă, că a rămas însărcinată în urma violului, iar membrii spitalului au predat-o autorităţilor.

Judecătorul a acuzat-o de adulter, deşi femeia nu este căsătorită, şi a condamnat-o la un an de închisoare. Ea este încă însărcinată şi va fi biciuită de îndată ce va naşte copilul.

Legile din Arabia Saudită oferă foarte puţine drepturi femeilor, acestea neavând voie nici să conducă o maşină. Ele nu au voie nici să iasă în oraş însoţite de bărbaţi care nu le sunt rude.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici