Arabia Saudită a închis biroul local al televiziunii qatareze Al Jazeera, la câteva ore după ce saudiţii şi alte cinci ţări arabe au încetat legăturile diplomatice cu Qatarul

Autorităţile din Arabia Saudită au decis luni să închidă biroul local al televiziunii qatareze Al Jazeera, la câteva ore după ce saudiţii şi alte cinci ţări arabe au încetat legăturile diplomatice cu Qatarul, stat acuzat de sprijinirea unor grupări teroriste, informează site-ul Haaretz.

3617 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a închis biroul local al televiziunii qatareze Al Jazeera, la câteva ore după ce saudiţii şi alte cinci ţări arabe au încetat legăturile diplomatice cu Qatarul

Arabia Saudită a închis biroul local al televiziunii qatareze Al Jazeera

Anunţul a fost făcut de către televiziunea de stat din Arabia Saudită. Saudiţii acuză Qatarul de promovarea unei ideologii militante, cu trimitere indirectă la Al Jazeera.

"Qatarul susţine mai multe organizaţii teroriste şi grupări sectare care au ca scop distrugerea stabilităţii în regiune, inclusiv Frăţia Musulmană, Stat Islamic şi Al-Qaida. Totodată, Qatarul promovează mesajele şi planurile acestor grupări prin intermediul presei, în mod constant", se arată într-un comunicat.

Regimul de la Riad consideră că televiziunea Al Jazeera este critică la adresa guvernului, deşi această structură pretinde că este un serviciu independent de ştiri care relatează toate cele întâmplate în regiune.

Televiziunea Al Jazeera, cu sediul la Doha, a fost lansată în 1996 şi include canale de specialitate în mai multe limbi. Al Jazeera dispune de 80 de birouri în întreaga lume şi a fost acuzată în trecut că ar face propagandă pentru guvernul Qatarului.

În luna mai, Egiptul a interzis 21 de site-uri, inclusiv cel al televiziunii Al Jazeera, sub acuzaţia că acestea promovează terorismul. Emiratele Arabe Unite au blocat accesul la site-ul televiziunii qatareze.

Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen şi Libia au decis luni să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici