Armata americană a doborât un obiect suspect, în largul coastelor statului Alaska

Armata americană a doborât, vineri, un obiect suspect aflat la mare altitudine în spaţiul aerian al Statelor Unite, în largul statului Alaska, anunţă Casa Albă, la mai puţin de o săptămână după doborârea unui balon chinez de recunoaştere.

31468 afișări
Imaginea articolului Armata americană a doborât un obiect suspect, în largul coastelor statului Alaska

"Este vorba despre un obiect aflat la mare altitudine. Îl numim obiect, deoarece aceasta este cea mai bună descriere pe care o avem în acest moment", a afirmat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

"Este vorba despre un obiect mult mai mic decât balonul de spionaj doborât sâmbăta trecută", a precizat John Kirby, potrivit postului de televiziune CNBC.

Sâmbăta trecută, armata americană a doborât un balon chinez în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului Carolina de Sud. Cazul a generat tensiuni între Statele Unite şi China. Pentagonul a anunţat că era un balon de spionaj, iar Administraţia de la Beijing a susţinut că era un dispozitiv "civil" pentru "cercetare", în principal în domeniul meteorologic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici