Armata americană va deschide la Bucureşti un centru de coordonare a exerciţiilor militare

Comandamentul armatei americane din Europa intenţionează să deschidă în această vară, la Bucureşti, un centru de coordonare a exerciţiilor militare pe care trupele americane le vor efectua la bazele din România, potrivit site-ului Forţelor Aeriene americane.

1 afișare

Ratificarea înParlamentul român a deciziei de dislocare a trupelor americane la bazele din România a coincis cu încheierea unui exerciţiu de zece zile, Sniper Lance 2007, desfăşurat în România, relatează sursa citată, al doilea din ultimele nouă luni.

"Instrucţia de care armata americană poate dispune în România este foarte bună", a declarat locotenent-colonelul Stephen Ritter, comandantul departamentului de integrare de la baza Mihail Kogălniceanu.

"Neantrenăm alături de români pe mai multe poligoane, iar colaboarea aceasta va duce la îmbunătăţirea pregătirii noastre, a românilor şi a partenerilor noştri din NATO", a adăugat acesta, precizând că relieful ţării este similar celui din statele unde armata americană este implicată în lupta împotriva terorismului.

Guvernul român a autorizat deja mobilizarea a circa 3.000 de militari americani la bazele din România, deşi nu există planuri porivind staţionarea lor permanentă.

"Cel mai interesant lucru este că România este o ţară care respectă şi admiră Statele Unite", a declarat colonelul Ritter. "Ne consideră un prieten şi chiar îşi doresc să fim prezenţi acolo", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici