Armata britanică nu poate oferi justificări privind echipamente de peste şapte miliarde de euro

Ministerul britanic al Apărării nu poate să ofere vreo justificare cu privire la echipament militar în valoare de peste şase miliarde de lire sterline (peste şapte miliarde de euro), fapt considerat "alarmant" de către parlamentari.

315 afișări
Imaginea articolului Armata britanică nu poate oferi justificări privind echipamente de peste şapte miliarde de euro

Armata britanică nu poate oferi justificări privind echipamente de peste şapte miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Sky News, parlamentarii au îndemnat ministerul să rezolve problema stocurilor, după ce Biroul Naţional de Audit a verificat conturile ministerului din ultimii patru ani.

În termeni financiari, acest lucru înseamnă că auditorii au îndoieli sau sunt îngrijoraţi cu privire la sume. Echipamentul nejustificat, în valoare de 6,3 miliarde de lire sterline (peste şapte miliarde de euro), include staţii radio în valoare de 184 de milioane de lire sterline (204,8 milioane de euro).

Comisia pentru Apărare din cadrul Camerei Comunelor s-a declarat "consternată" la aflarea acestei veşti, subliniind că este necesar ca ministerul să realizeze urgent un plan pentru soluţionarea problemei.

"Este alarmant că Ministerul (Apărării) nu este la curent cu locul (unde se află), utilizarea sau existenţa unor bunuri în valoare totală de 6,3 miliarde de lire sterline", afirmă Comisia într-un comunicat. "Aşteptăm un program pentru soluţionarea situaţiei şi o explicare a măsurilor luate în acest sens, ca răspuns la acest raport" de audit, continuă comunicatul.

Ministrul Apărării, Liam Fox, a dat vina pe probleme de management. "Am moştenit un deficit de câteva miliarde, la Apărare, de la fostul Guvern, care s-a caracterizat prin risipă şi ineficienţă, în timpul guvernării Partidului Laburist", a spus Fox. El a adăugat că săptămâna trecută s-au anunţat reforme majore, care vor arăta în mod clar cine a fost responsabil de managementul echipamentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici