Armata israeliană a interceptat două rachete lansate din Fâşia Gaza

Sistemele israeliene de apărare antirachetă au interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică două noi rachete lansate din Fâşia Gaza care vizau sudul Israelului, informează Armata israeliană, citată de agenţia de presă Reuters.

493 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a interceptat două rachete lansate din Fâşia Gaza

Armata israeliană a interceptat două rachete lansate din Fâşia Gaza

Cu câteva minute înainte, sirenele au început să sune în Beersheba, cel mai mare oraş din sudul Israelului, aflat la 35 de kilometri de graniţa cu Fâşia Gaza.

Interceptarea celor două rachete vine la doar două zile după un acord de încetare a focului între Israel şi gruparea palestiniană Jihadul Islamic, susţinută de Iran.

Cele mai sângeroase lupte dintre forţele israeliene şi Jihadul Islamic din ultimele luni au început marţi, când unul dintre liderii grupării a fost ucis în urma unei operaţiuni israeliene.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza, 34 de palestinieni au fost ucişi în urma confruntărilor, cei mai mulţi dintre aceştia fiind civili.

Peste 190 de rachete au fost lansate în ultimele zile de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că zeci de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare.

Taguri:
israel,
gaza,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici