Armata rusă a bombardat din greşeală un sat din regiunea Voronej. Guvernatorul promite că va reconstrui casele

Un guvernator regional rus a declarat miercuri că a ordonat reconstruirea a nouă case dintr-un sat care a fost bombardat accidental de unul dintre avioanele de luptă ale Rusiei.

5074 afișări
Imaginea articolului Armata rusă a bombardat din greşeală un sat din regiunea Voronej. Guvernatorul promite că va reconstrui casele

Incidentul a avut loc marţi, când agenţia de ştiri de stat RIA a citat Ministerul Apărării care a raportat o "descărcare anormală de muniţie de avion" deasupra satului Petropavlovka din regiunea sudică Voronej, relatează Reuters.

Guvernatorul Alexander Gusev a declarat că cele nouă case vor fi reconstruite cât mai curând posibil, iar o mică şcoală, un centru de artă şi o clădire administrativă au fost, de asemenea, avariate.

Nimeni nu a fost ucis, dar patru persoane au fost tratate pentru răni uşoare, iar locuitorii au avut acces la sprijin psihologic, a spus el.

Cinci maşini şi un tractor au fost, de asemenea, avariate, iar proprietarii vor primi despăgubiri.

"Niciun rezident nu va rămâne fără ajutor, îi vom sprijini pe toţi cât de mult posibil", a declarat Gusev.

Autorităţile nu au precizat care a fost cauza incidentului. Deşi pagubele au fost limitate, este o situaţie jenantă pentru armata rusă şi a venit într-un moment de alertă ridicată în regiunile sale sudice, aproape de graniţa cu Ucraina.

În perioada Anului Nou, Rusia a efectuat unele dintre cele mai puternice atacuri cu rachete şi drone asupra Ucrainei de la începutul invaziei.

Sâmbătă, armata ucraineană a efectuat un atac transfrontalier care a ucis 25 de persoane în Belgorod, aflat în apropiere de graniţă, au declarat oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici