Armata SUA a folosit Facebook pentru a comunica noi consemne tactice

Armata americană a folosit luni site-ul de socializare Facebook pentru a anunţa adoptarea de noi consemne tactice în Afganistan, cu câteva ore înainte de publicarea unui comunicat de presă clasic cu privire la acest subiect.

18 afișări
Imaginea articolului Armata SUA a folosit Facebook pentru a comunica noi consemne tactice

Armata SUA a folosit Facebook pentru a comunica noi consemne tactice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia, publicată iniţial pe pagina de pe Facebook aparţinând forţelor armate americane din Afganistan, a făcut obiectul unui comunicat câteva ore mai târziu, emis de forţa internaţională NATO din Afganistan (ISAF).

În pofida faptului că Pentagonul nu ascunde că îşi diseminează informaţiile via Facebook, Twitter sau YouTube pentru a ajunge la un public larg, nimeni nu părea să ştie cu certitudine dacă demersul de luni era voluntar sau datorat unei erori tehnice.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (Centcom), comunicatele trimise prin mesaje electronice de forţele armate ale Statelor Unite şi NATO din Afganistan au înregistrat, deja, întârzieri tehnice.

"Nu este un lucru neobişnuit să existe probleme de server", a declarat John Redfield, subliniind că informaţiile publicate pe Facebook sau Twitter erau în mod normal publicate în acelaşi timp cu comunicatele de presă.

Anunţul de luni priveşte o directivă a noului comandant al forţelor internaţionale din Afganistan, care cere ofiţerilor săi să limiteze pe cât posibil bombardamentele aeriene din zonele rezidenţiale, cu scopul de a reduce pierderile civile.

"Trebuie să evităm capcana victoriilor tactice, cu preţul înfrângerilor strategice, care cauzează pierderi civililor sau pagube excesive, susceptibile de înstrăinarea populaţiei", a subliniat generalul Stanley McChrystal în ordinul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici