Armata ucraineană: Rusia nu are suficiente trupe în Transnistria pentru a deschide un nou front

Contingentul de trupe ruseşti staţionate în prezent în Transnistria este insuficient pentru a deschide un nou front în Ucraina, potrivit Nataliei Humeniuk, purtător de cuvânt al Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei.

2962 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană: Rusia nu are suficiente trupe în Transnistria pentru a deschide un nou front

Transnistria, o regiune separatistă recunoscută la nivel internaţional ca parte a Republicii Moldova, se află sub o puternică influenţă rusă din 1991. Regiunea găzduieşte aproximativ 1.500 de soldaţi ruşi şi un mare depozit de arme din epoca sovietică.

Humeniuk a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că, pentru a deschide un nou front din Transnistria, Rusia ar avea nevoie de trupe suplimentare. Acest lucru este imposibil pentru ei, având în vedere că ar trebui să traverseze spaţiul aerian al UE sau al Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit lui Humeniuk, Ucraina a întărit controlul frontierelor în regiune ca măsură de precauţie.

"Forţele noastre de apărare staţionate în zona de frontieră sunt echipate pentru a face faţă oricăror potenţiale ameninţări care ar putea apărea şi sunt pregătite să răspundă în consecinţă. Deocamdată, ameninţările nu sunt considerate critice", a declarat Humeniuk.

La data de 23 februarie, Rusia a acuzat Ucraina că plănuieşte o provocare împotriva Transnistriei cu soldaţi din batalionul Azov.

Autorităţile de la Chişinău au negat rapid afirmaţia. Într-un comunicat, guvernul a îndemnat populaţia să "îşi păstreze calmul şi să obţină informaţii din surse oficiale şi verificate din cadrul Republicii Moldova".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici