Armenia ar recunoaşte suveranitatea Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah în anumite condiţii

Armenia este pregătită să recunoască suveranitatea Azerbaidjanului asupra regiunii disputate Nagorno-Karabah, dacă Administraţia de la Baku garantează securitatea etnicilor armeni, a declarat premierul armean, Nikol Paşinian, conform agenţiilor Tass şi Reuters.

831 afișări
Imaginea articolului Armenia ar recunoaşte suveranitatea Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah în anumite condiţii

Sursa foto: Twitter

Regiunea Nagorno-Karabah este sursă de conflict între Armenia şi Azerbaidjan de la începutul anilor 1990, iar conflictul interetnic dintre etnicii armeni şi azeri durează de peste un secol. În anul 2020, Azerbaidjanul a preluat controlul asupra zonelor din regiunea în care sunt etnici armeni şi a închis frecvent drumurile de legătură cu Armenia, oprind sursele de finanţare şi asistenţa militară.

"Teritoriul de 86.600 de kilometri pătraţi al Azerbaidjanului include Nagorno-Karabah. Dacă ne înţelegem unii cu alţii în mod corect, atunci Armenia recunoaşte integritatea teritorială a Azerbaidjanului în aceste limite, iar Baku, integritatea teritorială a Armeniei, pe un teritoriu de 29.800 de kilometri pătraţi", a afirmat premierul armean, Nikol Paşinian, conform publicaţiei Ostorozhno Novosti.

Liderul armean a precizat că este pregătit să accepte suveranitatea totală a Azerbaidjanului dacă le sunt garantate drepturile etnicilor armeni din Nagorno-Karabah. A precizat că problema va fi discutată între cele două ţări.

"Armenia menţine angajamentul faţă de agenda de pace regională. Şi sperăm că în viitorul apropiat vom ajunge la un acord asupra textului unui tratat de pace şi că îl vom putea semna", a subliniat Nikol Paşinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici