Atac cu pietre, sticle şi gunoaie asupra bisericii româneşti din Ierusalim

Persoane necunoscute au aruncat cu pietre, sticle şi gunoaie în biserica românească ortodoxă Sfântul Gheorghe din Ierusalim, un nou act de vandalism care vizează lăcaşuri de cult creştine din Israel, a afirmat luni poliţia israeliană

961 afișări
Imaginea articolului Atac cu pietre, sticle şi gunoaie asupra bisericii româneşti din Ierusalim

Atac cu pietre, sticle şi gunoaie asupra bisericii româneşti din Ierusalim (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)

Atacul asupra bisericii, situată în apropiere de un cartier de evrei ultra-ortodocşi, nu s-a soldat cu nicio victimă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că uşa bisericii a fost avariată.

Poliţia israeliană a deschis o anchetă în acest caz.

Atacul a avut loc în contextul în care în ultimele săptămâni mai multe mănăstiri catolice au fost profanate, incidentele stârnind protestele unor reprezentanţi religioşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici