Atac în Bangladesh, soldat cu moartea a doi poliţişti şi rănirea altor nouă

Mai mulţi militanţi au atacat, în cursul zilei de joi, poliţişti din Bangladesh care asigurau paza la cel mai mare festival din ţară ce marchează finalul Ramadanului, ucigând doi dintre ei şi rănind alţi nouă, la câteva zile după ce reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat un atac din capitala ţării, soldat cu 20 de morţi, potrivit Reuters online.

342 afișări
Imaginea articolului Atac în Bangladesh, soldat cu moartea a doi poliţişti şi rănirea altor nouă

Atac în Bangladesh, soldat cu moartea a doi poliţişti şi rănirea altor nouă- oficiali

Militanţii au atacat o secţie a poliţiei din oraşul Kishoreganj, situat la aproximativ 140 de kilometri de capitala Dhaka, cu bombe de mici dimensiuni şi apoi i-au atacat pe ofiţerii de poliţie cu "arme ascuţite", a declarat administratorul-şef al districtului, Mohammad Azimuddin Sheikh.

Un poliţist a fost ucis în explozie, iar celălalt a fost înjunghiat mortal.

Doi dintre atacatori au fost eliminaţi, potrivit administratorului consiliului din district, Zillur Rahman. Nu se ştie câţi atacatori au fost implicaţi în total.

Situaţia este sub control, a mai spus Rahman.

"Căutăm în continuare alţi atacatori însă după acest incident, rugăciunile au fost făcute în linişte şi am rugat pe toată lumea să plece acasă", a subliniat acesta.

Ramadanul s-a încheiat săptămâna aceasta cu festivalul Eid al-Fitr, la care participă musulmani din întreaga lume.

Vineri seara, indivizi au deschis focul cu arme automate şi au luat ostatici într-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de civili, şi anume a 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian şi doi poliţişti. Şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi şi 13 ostatici, inclusiv 3 străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici