ATENTATUL din Bangladesh: "Printre cei ucişi în mod necugetat în acest atac" sunt nouă italieni şi un american

Ministrul italian al Afacerilor Externe a confirmat moartea nouă cetăţeni ai ţării sale în atentatul comis în Bangladesh şi revendicat de reţeaua Stat Islamic, iar Departamentul de Stat al SUA a anunţat, la rândul său, că un american se află de asemenea printre cei ucişi.

3888 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Bangladesh: "Printre cei ucişi în mod necugetat în acest atac" sunt nouă italieni şi un american

ATENTATUL din Balgladesh: "Printre cei ucişi în mod necugetat în acest atac" sunt nouă italieni şi un american

Nouă italieni, patru bărbaţi şi cinci femei, au fost ucişi, iar un altul este dat dispărut.

Ministrul a difuzat lista cu numele celor nouă victime, precizând că familiile acestora au fost anunţate.

"Am identificat nouă persoane ucise, iar o altă persoană este dată dispărută, care s-ar putea ascunde sau se află printre cei răniţi. O vom căuta în mod activ", a spus Paolo Gentiloni, ministrul italian de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Un cetăţean american se numără, de asemenea, printre cei ucişi în atacul din Bangladesh, potrivit Departamentului de Stat, citat de Reuters.

"Putem confirma că un cetăţean american se află, de asemenea, printre cei ucişi în mod necugetat în acest atac", a anunţat Departametul american de Stat, fără a oferi alte detalii.

Douăzeci de persoane au fost ucise în atacul de vineri noapte dintr-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei. Cel puţin şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi iar unul a fost prins în viaţă, în timp ce 13 ostatici, inclusiv străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei, a declarat premierului Bangladeshului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici