ATAC sinucigaş în Afganistan: Şase militari americani au fost ucişi

Şase militari americani au fost ucişi în atacul sinucigaş taliban comis luni în apropierea bazei SUA din oraşul afgan Bagram, anunţă surse oficiale citate de publicaţia Chicago Tribune.

2231 afișări
Imaginea articolului ATAC sinucigaş în Afganistan: Şase militari americani au fost ucişi

ATAC sinucigaş în Afganistan: Şase militari americani au fost ucişi

Un terorist s-a apropiat cu o motocicletă de o patrulă militară americano-afgană, aruncându-se în aer în faţa bazei aeriene Bagram, situată în apropiere de Kabul.

Şase militari americani au fost ucişi în atac, a declarat un oficial de la Pentagon. Alţi doi militari americani şi trei afgani au fost răniţi.

Atacul a fost revendicat de Mişcarea talibanilor afgani.

Departamentul american al Apărării avertiza în urmă cu câteva zile că situaţia securităţii s-a deteriorat în Afganistan în ultimele luni, insurgenţii talibani intensificând atacurile în contextul în care efectivele combatante internaţionale au fost retrase la sfârşitul anului 2014.

Peste 2.300 de militari americani au murit în confruntările din Afganistan după intervenţia militară din 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici