Atac sinucigaş în Yemen, soldat cu cinci morţi şi opt răniţi

Cinci persoane au murit şi cel puţin opt au fost rănite marţi în sudul Yemenului, după ce un kamikaze s-a detonat în apropiere de un complex sportiv din oraşul Aden, informează martori, citaţi de Le Figaro.

738 afișări
Imaginea articolului Atac sinucigaş în Yemen, soldat cu cinci morţi şi opt răniţi

Atac sinucigaş în Yemen, soldat cu patru morţi şi opt răniţi (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Un kamikaze s-a detonat în mijlocul unui grup de tineri soldaţi care se îndreptau către baza militară din Aden, atacul soldându-se cu moartea a cinci recruţi şi rănirea altora", potrivit acestei surse. "Acest kamikaze, care aparţine reţelei Al-Qaida, a mers pe jos spre recruţi înainte de a-şi activa centura explozivă", a precizat aceasta.

Atacul a vizat aparent un grup de tineri care erau pe punctul de a se înrola în armata guvernamentală, au mai spus martorii.

Un armistiţiu a intrat în vigoare duminică seara în Yemen, între rebelii şiiţi Houthi şi forţele fidele preşedintelui Abd-Rabbou Mansour Hadi, recunoscut de comunitatea internaţională şi susţinut de coaliţia ţărilor arabe condusă de Arabia Saudită.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici