Atacatorul din Newtown a tras cu arma pentru a forţa intrarea în şcoală

Autorul atacului soldat cu 26 de morţi într-o şcoală din Newtown a reuşit să pătrundă în clădire trăgând mai multe focuri printr-o uşă pentru a forţa intrarea, a afirmat, duminică, guvernatorul statului Connecticut, Dan Malloy pentru posturile de televiziune americane.

637 afișări
Imaginea articolului Atacatorul din Newtown a tras cu arma pentru a forţa intrarea în şcoală

MASACRUL DIN CONNECTICUT: Atacatorul a tras cu arma pentru a forţa intrarea în şcoală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce ştim este că a intrat în timp ce trăgea cu arma. Nimeni nu l-a lăsat să intre. A intrat în clădire trăgând pentru a-şi crea o breşă, o puşcă de asalt este destul de puternică pentru a-ţi permite să faci acest lucru", a declarat Malloy pentru CNN.

"Şcoala era închisă, el şi-a folosit arma pentru a trage în geamuri şi a putut intra", a adăugat el într-un alt interviu, pentru ABC. "Ulterior, a mers în prima clasă, apoi în cea de-a doua şi acolo, credem, s-a sinucis în timp ce aştepta poliţia să vină".

Poliţia a precizat deja sâmbătă că atacatorul, Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, a intrat prin forţă în şcoala Sandy Hook, dar autorităţile nu au precizat că tânărul a intrat în timp ce trăgea cu arma.

Guvernatorul Connecticut a afirmat, de asemenea, că statul său este printre cele mai "agresive" în privinţa legislaţiei armelor.

El a adăugat că autorul atacului era "dereglat".

"Trebuie să fii dereglat ca să comiţi o astfel de crimă. (...) Această informaţie va fi probabil confirmată, dar este clar că autorul era o persoană deranjată".

Atacul s-a produs vineri dimineaţa în jurul orei 09.30, când Adam Lanza a pătruns în şcoală şi a ucis cu sânge rece 20 de copii în vârstă de şase şi şapte ani, precum şi şase femei din rândul personalului didactic. Ucigaşul, care s-a sinucis, îşi ucisese anterior mama la domiciliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici