Atacul asupra consilierului lui Navalnî e o acţiune a Rusiei, susţin serviciile speciale lituaniene

Atacul comis de un bărbat înarmat cu un ciocan asupra unui consilier al fostului opozant al regimului de la Kremlin Alexei Navalnîi a fost o acţiune a serviciilor speciale ruseşti, a arătat, joi, şeful Departamentului de Securitate a Statului din Lituania.

545 afișări
Imaginea articolului Atacul asupra consilierului lui Navalnî e o acţiune a Rusiei, susţin serviciile speciale lituaniene

Atacul asupra consilierului lui Navalnî e o acţiune a Rusiei, susţin serviciile speciale lituaniene

Fostul consilier al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a declarat că a suferit o fractură la braţ şi răni provocate de 15 lovituri de ciocan în picior în atacul de marţi seară, care a avut loc în faţa casei sale din Vilnius, relatează Reuters.

"Se pare că aceasta este opera serviciilor speciale ale Rusiei", a declarat Darius Jauniskis, şeful Departamentului de Securitate a Statului din Lituania, fără a da însă detalii.

"Trebuie să acordăm mai multă atenţie securităţii celor din opoziţia rusă care trăiesc în Lituania", a adăugat el.

Structura de securitate lituaniană arătase anterior că atacul a fost probabil efectuat pentru a împiedica opoziţia rusă să influenţeze alegerile prezidenţiale din Rusia din 15-17 martie, în urma cărora se aşteaptă ca Putin să câştige un nou mandat de preşedinte.

"Vedem că serviciile secrete ruseşti vizează foarte serios această regiune şi întreprind acţiuni", a declarat Jauniskis.

Lituania, care este membră a NATO şi a Uniunii Europene, a devenit un loc de refugiu pentru mai mulţi reprezentanţi de frunte ai opoziţiei din Rusia şi Belarus.

Pe de altă parte Volkov l-a acuzat pe Putin pentru atacul de marţi. Înainte de agresiune, el declarase că liderii mişcării lui Navalnîi din exil se tem pentru vieţile lor.

Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Putin, a murit luna trecută într-o închisoare din Arctica. Autorităţile ruse spun că a murit din cauze naturale. Apropiaţii săi consideră însă că a fost ucis la ordinul lui Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici