Atentat cu bombă în capitala Somaliei. Cel puţin 76 de morţi şi zeci de răniţi. FOTO

Cel puţin 76 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite într-un atac cu bombă produs sâmbătă la un punct de control din capitala Somaliei, Mogadishu, conform celui mai recent bilanţ, anunţat de autorităţi, informează agenţia de presă Reuters.

3182 afișări
Imaginea articolului Atentat cu bombă în capitala Somaliei. Cel puţin 76 de morţi şi zeci de răniţi. FOTO

Sursa: Profimedia

Potrivit Serviciului de ambulanţă Aamin, bilanţul actual este de 76 de morţi. Numărul persoanelor ucise în atacul cu vehicul-capcană probabil va creşte, a declarat Ismail Mukhtar, purtătorul de cuvânt al Guvernului Somaliei.

„Până acum, am transferat 61 de cadavre şi 51 de persoane rănite. Bilanţul victimelor va creşte", a declarat mai devreme Abdikadir Abdirahman Haji Aden, fondatorul şi directorului Serviciului de ambulanţă Aamin.Bilanţul anunţat iniţial era de 13 morţi. Primarul din Mogadishu, Omar Muhamoud, comunicase că aproximativ 90 de persoane au fost rănite.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Medina din capitala Somaliei.

Atentatul nu a fost revendicat, dar în zonă este activ grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici